Burn-out

Zorgen voor je dagelijkse portie ontspanning en balans, en jouw pad naar persoonlijke groei. Dit is Burn-out, een spirituele beoefening uit Japan. Het ondersteunt je op je levenspad. Dat kan zijn bij (chronische) ziekte of bij persoonlijke ontwikkelprocessen. Maar ook als je gezond bent en wilt loskomen van alles wat je moet. Reiki brengt je in contact met je diepste zelf, je innerlijk kompas en kan je helpen om je balans en vitaliteit te (her)vinden. De beste manier om reiki te leren kennen, is om het zelf te ervaren.

Werkwijze

Je ligt geheel gekleed op een bed en door middel van mijn handen te leggen in bepaalde posities op het hoofd en lichaam en benen (voor- en achterkant) wordt energie doorgegeven waardoor je minder stress ervaart en negatieve denkpatronen loslaat, maar ook pijnvermindering en het aanspreken van het zelf-genezende vermogen van je lichaam en het activeren van je immuunsysteem wordt aan reiki toegeschreven. Verder helpt reiki ontspannen en zorgt het voor meer levensvreugde.

Door middel van LifeCoaching maak je contact met jezelf en je emoties
LifeCoaching helpt mensen te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Door middel van coaching neem je de regie over je leven en neem je jouw eigen beslissingen. Samen met een LifeCoach ga je aan de slag met een persoonlijk en uniek LifeDesign.

Jij krijgt handvatten aangereikt om negatieve gedachten om te buigen, te relativeren en daardoor positiever in het leven te staan. Leert contact te maken met jezelf en je emoties en je gaat op zoek naar je kracht en bepaalt vanuit daar wat jij wilt en je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

LifeDesign

Vind je het lastig om in drukke tijden te kunnen ontspannen? Leg je jezelf steeds meer verplichtingen op en raak je daardoor gestrest en prikkelbaar? Een LifeCoach helpt je jouw koers te bepalen zodat je vol zelfvertrouwen je eigen weg kunt gaan. Ook word je bewust van de verbinding tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen een uitwerking zijn van je emoties en gemoedstoestand.

We gaan aan de slag met de vier basisemoties: boos, blij, bang en bedroefd. Wees niet bang om naar je emoties op zoek te gaan. Het is een proces waarbij je uiteindelijk weer als een vrij mens in de wereld staat:

Voel de angst en doe het toch!

Als LifeCoach bij coachpraktijkZIJN:
Ondersteun ik bij het maken van je LifeDesign, voor zowel werk als privé en motiveer en inspireer ik bij persoonlijke groei en effectiviteit. Help ik bij het verbeteren van je levensbalans, ontdekken van je levensdoelen en talenten en kijk ik samen met jou naar diepere, onbewuste oorzaken van probleemsituaties en gaan we hiermee aan de slag.

Durf je de uitdaging aan en wil je kennismaken? Maak dan nu een afspraak.

TRAUMA

Ons brein kan veranderen door emotioneel ingrijpende ervaringen. Als dit tijdens de baby- kindertijd gebeurt, kan dit blijvend van invloed zijn op de bouw en het functioneren van de hersenen.

Zodra je een negatieve gebeurtenis hebt meegemaakt in je leven kan je daarvan last blijven houden. Het kan zijn dat je het zelf meegemaakt hebt of dat je er bij was toen er iets ergs gebeurde. Voorbeelden zijn: een ongeluk of een ramp en er is iemand in je omgeving overleden, je bent mishandeld en gepest of je hebt ergens geweld gezien.

Direct na de gebeurtenis kun je last hebben van een vervelend gevoel, het kan ook zijn dat je (veel) later merkt dat je lichamelijke klachten krijgt die niet te traceren zijn. Of dat je tijdens een andere soortgelijke gebeurtenis merkt dat het je wel heel erg aangrijpt. Vermoeidheid en stress kunnen ook symptomen zijn van trauma. Als de ingrijpende ervaringen continue in je hoofd zijn, je hier steeds vervelende gedachten over hebt, is het tijd om er iets aan te doen.

BURN-OUT

Totaal uitgeput. Zowel lichamelijk als geestelijk. Zo voelt iemand zich met een burn-out. De vermoeidheid en uitputting beperken diegene in het dagelijks functioneren. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten. Lichamelijke en psychische klachten die toenemen en waaraan vaak te weinig aandacht is besteed. Deze lichamelijke klachten zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn of extreme vermoeidheid en duizeligheid.

Onder psychisch vallen angstklachten, slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen of prikkelbaarheid. Een burn-out is vaak werk gerelateerd, maar dit hoeft niet. De spanning kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan constant te hoge werkdruk, problemen op het werk, financiële zorgen of spanning in het gezin of relatie.

EN DAN NOG DIT

Gelukkige mensen zijn actiever, positiever, creatiever en relativerend. Zij voelen zich zelfverzekerd en zijn daardoor minder snel van hun stuk te brengen en ze trekken zich minder aan van wat anderen van hen zeggen of denken. Ze vergelijken zich minder met anderen want ze hebben zichzelf geaccepteerd zoals ze zijn en ze hebben eigenwaarde. Gelukkige mensen zijn minder vaak ziek, nemen het leven zoals het komt en zijn in balans.

Hoe wil jij het hebben?

Ik word er blij van om mensen te helpen

En het beste uit zichzelf te halen en te leren in hun kracht te staan.

Mijn naam is Tineke Smit en ik woon in Appingedam en ben getrouwd met Kor en moeder van drie volwassen kinderen. Ik ben opgeleid tot coupeuse. Mijn creatieve brein houdt er van om zowel met mijn handen als mijn hoofd de juiste oplossing te bedenken.

Jaren heb ik als administratief medewerker en als juridisch secretaresse gewerkt. In 2012 raakte ik in een burn-out. Om inzichten te krijgen ben ik zelf aan de slag gegaan met een LifeCoach en kwam ik erachter dat ik werk deed dat niet bij mij paste en ben op zoek gegaan naar een andere invulling van mijn leven. Door LifeCoaching kwam ik in aanraking met mijn passie: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen en hun kracht te hervinden.

LifeCoaching

Naar aanleiding van dit proces ben ik terecht gekomen bij de opleiding LifeCoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort waar ik met een mooi resultaat mijn diploma LifeCoaching behaald heb en ik heb geleerd om goed voor mezelf te zorgen en van daaruit mensen in mijn omgeving te kunnen ondersteunen en begeleiden. Ik leef weer en zit vol energie!

Locaties

Zó geraakt door het effect van LifeCoaching ben ik Coachpraktijk ZIJN gestart. Ik gun het iedereen om ook zijn persoonlijke ontwikkeling door te maken, om te ZIJN wie je bent! Als je na een kennismakingsgesprek van 30 tot 45 min. vindt dat ik de juiste coach voor jou ben en maak ik graag een afspraak met je voor een vervolggesprek. Deze sessies duren 1 tot 1,5 uur per keer. De kosten hiervoor zijn € 65,- per uur incl BTW. Omdat we bij het kennismakingsgesprek bekijken of er van beide kanten een klik is, breng ik hiervoor geen kosten in rekening. Het is mogelijk LifeCoaching met Reiki te combineren.  De kosten hiervoor zijn € 52,50 incl BTW en een LifeCoach-sessie of een Reiki-behandeling op locatie is ook mogelijk: kosten 19 cent per kilometer bovenop de sessieprijs.

LifeCoachsessie

De sessies worden helaas (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn wel uitzonderingen. Neem, om het zeker te weten, vooraf even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Een reiki-sessie duurt 45 minuten tot 1 uur. De kosten hiervoor zijn € 40,- incl BTW. Het is mogelijk LifeCoaching met reiki te combineren en de kosten hiervoor zijn € 52,50 incl BTW en een LifeCoach-sessie of een reiki-behandeling op locatie is ook mogelijk: kosten 19 cent per kilometer bovenop de sessieprijs.

Soms heb je van die dromen die je wakker houden... tot je ze uitvoert

Magriet heeft je ervaren als een warm mens (coach), waar ik mij zeer op mijn gemak voelde en ik vond het ook heel vertrouwd om over mijn persoonlijke onderwerpen te praten. Heb de coachsessies als zeer fijn ervaren!

(Margriet, 50)

Voor mij is mijn Burn-out kunnen doen erg belangrijk. Dat jij daar de tijd voor neemt vind ik fijn. De oefeningen die we doen sluiten daarbij aan. Het tekenen van mijn levensboom en daar samen over doorpraten vind ik erg interessant en boeiend. Ook de ontspanningsoefeningen en het trommelen op mijn schouders vind ik erg fijn. Ik voel me er niet opgelaten bij, wat vooral te maken heeft met jouw warme en geïnteresseerde aandacht. Daar ben jij goed in.

(Wilma, 47)

Liza heeft vooral handvatten gekregen waar ze weer mee verder kan. Mijn ervaring is een warme omgeving en een warm gevoel en iemand die goed luisterde en mij daarin begeleiding bood. Ik denk dat je wel wat zekerder kan zijn en vertrouwen kan op jezelf want je doet het heel goed. Ben heel blij met de handvatten en de ontspanningsoefeningen die ik heb gekregen en geleerd.

(Liza, 59)

Renate dacht dat ze een "te zwaar geval" voor Tineke zou zijn, hier prikte ze direct doorheen. Al pratende (en Tineke die de juiste dingen vroeg) bleek dat de kluwen van gedachten toch makkelijker te ontrafelen was dan ik had gedacht. Ze dacht dat ik zo'n zes sessies nodig zou hebben maar was met vier al klaar, en dit zei ze ook eerlijk. Ik heb het als zeer prettig ervaren, sessies met haar voelen als praten met een hele verstandige vriendin.

(Renate, 41)

IK EN MIJN IKKEN

Ken je dat… dat er verschillende delen in jou je vertellen wat je wel of juist niet moet doen? Dat je van schaamte wel door de grond wilt zakken? Of wie in jou... bepaalt dat je elke week je huis schoon ‘moet’ maken (je pusher)? Dat je vindt van jezelf dat je best op de school van je kind kunt helpen (je pleaser)? …en vervolgens voel je je er vervelend over omdat wat je opgedragen hebt gekregen van jezelf, niet hebt gedaan :-(.

Was ik laatst bezig in de tuin, komt mijn man langs lopen: ‘Hoi!’… ‘Hmm?? Wat is dit?’ dacht ik. ‘Ik groet jou even… met al jou ikken!’ Direct begreep ik wat hij bedoelde. Ik was boos en voerde in mijn hoofd een pittig gesprek, ik wilde alle kanten van mijn gelijk voor het voetlicht brengen en voelde me niet erkend. Die erkenning was een deel van mij waar ik last van had.

Lefgozers

We worden uitgedaagd om eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt gaandeweg de jaren verschillende kanten of delen in jezelf ontwikkeld die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken bijvoorbeeld een perfectionist, een pleaser of een pusher. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leerzaam en leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo krijg je inzicht in je eigen gedrag en waarom dat soms helemaal niet handig is en je ontdekt hoe je je gedrag kunt ombuigen.

Voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen… Lefgozers dus!
(foto jolandavandorst.nl)

JE BENT JE HELE LEVEN BEZIG JE VERLEDEN TE VERWERKEN…

Herken je dat? Je wordt geraakt door iets wat gezegd wordt, een gebaar of een uitdrukking op iemands gezicht of je kunt het niet goed onder woorden brengen, maar het gevoel wat het je geeft zit er nog steeds. Iets wat in het verleden is gebeurd en wat je iedere keer als je het hoort of ziet pijn doet. Dat akelige gevoel wordt een ‘triggerpoint’ genoemd. Er is bijvoorbeeld altijd tegen je gezegd dat je maar niet moet gaan zingen of dat je dik bent en als dat maar vaak genoeg gezegd wordt ga je het vanzelf geloven.

Triggerpoint

Zo’n triggerpoint kan je belemmeren in de dingen die je doet, in je handelen op je werk en thuis. Het zorgt er ook voor dat je bepaalde dingen niet doet omdat jij zeker weet dat je dat niet kunt. Iedereen kan zeggen dat je een mooi figuur hebt… Jij weet zeker dat dat niet zo is en elke keer als het die kant op gaat in een gesprek of als er iets op de televisie is over dit onderwerp raakt het je en voel je je onzeker worden.

Het goede bericht hiervan is:

We kunnen er iets aan doen! Die onzekerheid kun je te lijf gaan door dit keer bewust die pijn van toen te voelen en te begrijpen waarom je hier een triggerpoint hebt opgebouwd. Ik ondersteun je in het verwerken hiervan door er anders naar te kijken en door te voelen dat die pijn van toen onnodig is. Heel verhelderend en leuk is anders, maar het helpt je wel en is heel goed voor je.

Zelf heb ik in mijn opleiding mogen ervaren wat het met je doet. Je voelt je zoveel vrijer, rustiger, zelfverzekerder als je gewoon kunt zijn wie je echt bent. Zonder al die belemmerende gedachten. Ook ga je er beter van slapen want als je de dingen verwerkt hebt waar je altijd over in hebt gezeten is je hoofd vrij voor andere dingen. Vanaf dan kun je weer je zelf ZIJN!

Voel de angst en doe het toch!

Trek iets positiefs aan, dat past altijd!

ACTIVEER POSITIEVE TRIGGERS…

Soms kun je door een kleinigheid ineens overvallen worden door onzekerheid, een gevoel er niet bij te horen of de angst voor afwijzing. Dat komt doordat je hersenen bepaalde triggers hebben gecreëerd voor onaangename herinneringen. Een bepaalde setting of opmerking kan die trigger activeren. Deze trigger en hoe deze is ontstaan, kun je met behulp van een lifecoach neutraliseren én je kunt daarbij ook je eigen positieve triggers vermeerderen.

Tip:

Haal je de momenten voor de geest waarbij iets goed ging. Bedenk hoe je je toen voelde, wat je over jezelf dacht, wat je op dat moment deed… Dan merk je dat je gaat ‘groeien’, je krijgt zelfvertrouwen. Deze positieve trigger zet zich vast in je hersenen. Door steeds bij de goede dingen van jezelf stil te staan versterk je een goed gevoel!

NIEUWSGIERIG EN KLAAR OM DE STAP TE ZETTEN...?

Vul voor een afspraak of een vraag onderstaand formulier in of bel:
06 44601495
Heiliggravenweg 22
9901 CH Appingedam
info@coachpraktijkZIJN.nl

reiki

Werk aan jezelf door (jezelf) te ZIJN. Ik coach jou bij coachpraktijk ZIJN op het gebied van: inzicht krijgen in je leven, zelfontwikkeling, traumaverwerking, burn-out

Het belangrijkste in het leven is jezelf ZIJN

Weet jij...wie je bent? Wat je wilt in je leven? En wat je aan pijn bij een trauma kunt doen? Of hoe je een burn-out aanpakt? Om het beste uit jezelf te halen, is het nodig om jezelf eerst goed te leren kennen. Laat mij jou helpen in de zoektocht naar rust in je hoofd, zodat je tot meer stabiliteit, kracht, balans en zelfvertrouwen komt. Leer je eigen grenzen stellen, te relativeren en te genieten.

Werk aan jezelf

Werk aan jezelf door (jezelf) te ZIJN. Ik coach jou bij coachpraktijkZIJN op het gebied van:

    • inzicht krijgen in je leven
    • zelfontwikkeling
    • traumaverwerking
    • burn-out

Lifecoach of Lifecoaching en Lifestyle Coach
Burn-out of Burn-out coach
Coachpraktijk ZIJN en Coaching voor iedereen!
Ik geef Begeleiding en ben Begeleider of Spiritueel trainer waar we Spiritualiteit in combinatie met Reiki uitoefenen.

Chi, solar plexus, chakra's, zonnevlecht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, hoogsenitiviteut, HSP, HSP'er, stress, spanning.

Locaties

Appingedam en Delfzijl, Siddeburen en Hoogezand, Veendam of Winschoten, Scheemda en Nieuwolda, Wagenborgen en Meedhuizen, Steendam en Schildwolde, Hellum of Loppersum, Stedum en Aduard, Garrelsweer en Wirdum, Ten Boer of Ten Post, Haren en Zuidlaren, Glimmen en Leek, Tolbert of Bedum, Winsum en Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool, Spijk of Bierum, Holwierde en Losdorp, Groningen en Gieten of Wildervank. Mede mogelijk gemaakt door: Mxfs en Hashtag Sociaal.

Reiki

ZORGEN VOOR JE ONTSPANNING EN BALANS

Coachpraktijk ZIJN is uitgebreid met reiki behandelingen.

REIKI
universele (rei)
levensenergie (ki)

Zorgen voor je dagelijkse portie ontspanning en balans, en jouw pad naar persoonlijke groei. Dat is reiki, een spirituele beoefening uit Japan. Het ondersteunt je op je levenspad. Dat kan zijn bij (chronische) ziekte of bij persoonlijke ontwikkelprocessen. Maar ook als je gezond bent en wilt loskomen van alles wat je moet. Reiki brengt je in contact met je diepste zelf, je innerlijk kompas en kan je helpen om je balans en vitaliteit te (her)vinden. De beste manier om reiki te leren kennen, is om het zelf te ervaren.

Je ligt geheel gekleed op een bed. D.m.v. mijn handen te leggen in bepaalde posities op het hoofd, lichaam en benen (voor- en achterkant) wordt energie doorgegeven waardoor je minder stress ervaart en negatieve denkpatronen loslaat, maar ook pijnvermindering en het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van je lichaam en het activeren van je immuunsysteem wordt aan reiki toegeschreven. Verder helpt reiki ontspannen en zorgt het voor meer levensvreugde.

Lees hier meer over reiki op afstand.