Skip to main content

Een spirituele beoefening en geneesmethode uit Japan.

Reiki! Hoe werkt het? Dat ontdek je in deze blog!

Reiki is een moment dat alleen draait om jou, waarbij jij helemaal kunt ontspannen. En wie goed voor zichzelf zorgt, is gezonder en gelukkiger. Je kunt reiki dus zien als een cadeautje voor jezelf! Maar ook het leren van reiki kan jou helpen. Lees gauw verder!

Betekenis reiki

Heb jij iemand weleens reiki energie horen zeggen? Dat klopt niet helemaal! De reiki betekenis is namelijk universele of onbegrensde (rei) levensenergie of kracht (ki). Eigenlijk zeg je dan universele levensenergie energie. Gewoon reiki is dus al genoeg!

Reiki, wat is dat?

Reiki is een spirituele beoefening uit Japan. Het staat bekend als een geneesmethode, waarbij ik d.m.v. handen energie doorgeef. Dit brengt jou ontspanning en balans, en jouw pad naar persoonlijke groei. Reiki brengt je in contact met je diepste zelf, waardoor jouw innerlijk kompas je kan leiden naar balans en vitaliteit in jezelf. Maar bovenal is het een ontwikkelingsweg. Je bewustzijn groeit en naarmate je meer reiki krijgt, wordt je bewustzijn groter. Ik noem het liever een healing: ‘heel worden’ en opnieuw in verbinding komen met jezelf.

Wat is een Reiki Massage?

Tijdens een reikisessie of energetische massage lig jij gekleed op de behandeltafel. Ik leg mijn handen op bepaalde energiepunten aan de voor- en achterkant van jouw hoofd, lichaam en benen. Zo kan ik die bijzondere universele energie aan jou doorgeven. Je mag helemaal tot rust komen tijdens de geleide visualisatie. Kalmerende muziek en heerlijke geuren zorgen voor de ultieme ontspanning!

Voor wie is een Reiki healing bedoeld?

Een healing is voor iedereen. Het is een behandelwijze waarbij je omringd wordt met liefdevolle, helende energie. Naast dat het troost, kalmeert, pijn vermindert en het genezingsproces versnelt, kan het ook worden ingezet om klachten te voorkomen.

Het effect van een reiki behandeling

Het effect van een reiki behandeling is bij iedereen anders. Ook ik kan niet voorspellen wat het met je doet, omdat ik de energie alleen aan jou doorgeef. Wel weet ik zeker dat de zachte kracht van reiki jou kan helpen ontspannen. De chakra’s openen met reiki, waardoor de energie weer goed kan stromen en jij uiteindelijk meer levensvreugde ervaart!

Reiki tegen migraine (hoge bloeddruk, diabetes en tinnitus)

Reiki werkt zowel op fysiek, psychisch als zielsniveau. Het verlicht de pijn bij migraineaanvallen pakt factoren aan die een nieuwe aanval triggeren. Tijdens een reikibehandeling gaat de energie vanzelf naar de plekken waar het op dat moment moet zijn. Het gaat alle aspecten bij langs, waardoor ook onzichtbare of onbekende factoren worden aangepakt die invloed hebben op de migraine of andere (chronische) ziekte. Ook kunnen mogelijke triggers als stress en voedselintoleranties worden aangepakt.

Jezelf behandelen met reiki

Als je veel last hebt van migraine, raad ik je aan om zelf ook een reiki 1 cursus te volgen, zodat je reiki bij jezelf kunt uitvoeren. Je kunt de pijn tijdens een migraineaanval zelf verminderen en, na regelmatige zelfbehandeling, ervoor zorgen dat zo’n aanval minder vaak – of uiteindelijk helemaal niet meer - terugkomt. Ook bij andere (chronische) ziekten is het heel fijn om jezelf een healing te kunnen geven. Je kunt deze reiki 1 cursus volgen bij coachpraktijkZIJN.

Reiki opleiding

Als je reiki healer wilt worden, is er een verschil tussen reiki 1, reiki 2 en reiki 3. Bij reiki 1 worden eerst jouw chakra’s geopend, waarna je zelf op fysiek niveau reiki kunt geven aan jezelf en anderen. Na de tweede cursus, reiki 2 dus, wordt de reiki-energie in je handen krachtiger. Ook leer je verschillende reiki symbolen, zoals cho ku rei, waarmee je een healing op afstand kunt geven. Reiki 3 bestaat uit twee onderdelen, A en B. Je vermogen om reiki te geven wordt maximaal en kunt jezelf na alle onderdelen te hebben gevolgd, reiki master noemen. Je kunt nu ook anderen inwijden!

De beste manier om reiki te leren kennen, is om het zelf te ervaren.

Reiki ervaringen

Doordat je zelf meer in balans komt, hebben (chronische) ziekten minder kans. Ik denk dat ziekten ontstaan doordat je psychisch of lichamelijk niet goed voor jezelf hebt gezorgd.

Een lieve cliënt zegt:

“Ik kom bij je omdat ik zo niet oud wil worden, ik wil niet steeds aan 'mijn' Tinnitus herinnerd worden. En omdat ik bijna gek en boos word van die piep. Daarom...!

Zodra jij je handen op mijn ogen legt, voel ik een volledige rust over me heen komen. Ik ben een voorstander van reiki, ik ben er dus van overtuigd dat het helpt. Omdat ik ervoor opensta en me tijdens een healing volledig overgeef, kan ik me heerlijk ontspannen en voel ik de reiki door mijn lijf gaan.”

En ze vervolgt:

“Voor mij is met reiki leven veel makkelijker en rustiger in mijn hoofd. Mijn Tinnitus is nu beter te accepteren. Ik voel me relaxter en ik leer er mee om te gaan. Daar ben ik heel blij mee... krijg ik meer zelfvertrouwen en durf ik beter mijn grenzen aan te geven. Ik kan nu meer écht mezelf zijn en dat voelt zoó fijn!”

Wat is reiki op afstand?

Reiki op afstand is het beoefenen van Reiki op iemand die niet fysiek aanwezig is. Hiervoor heb ik reiki II behaald en speciale Reiki symbolen gekregen. Een van die Reiki symbolen is het Reiki op afstand symbool.

Waarom werkt reiki op afstand?

Reiki op afstand is mogelijk omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn en onderdeel zijn van een groter geheel. Dit wordt ook wel de Hermetic Law of Similiarity genoemd. Tijd en ruimte bestaan niet voor energie. Hoe mooi is het dat iedereen, op elke plek en op elk moment, de universele energie kan ontvangen?

Wat voel je bij reiki op afstand?

Een reiki behandeling op afstand is niet veel anders dan een ‘normale’ reiki behandeling. Het kan zijn dat je eerst nog niks voelt, maar pas na een aantal dagen de effecten begint op te merken. Ook kan het zijn dat je pas na een aantal behandelingen een verschil ziet. Anderen ervaren meteen een groot verschil. Hoe dan ook: ontspannen is het zeker!

Wat is een reiki behandeling op afstand?

Bij reiki op afstand maak ik gebruik van drie energetische symbolen. Eén symbool is nodig om verbinding te maken, één is nodig voor de vraag wat jij wilt behandelen en één is nodig om de behandeling extra kracht bij te zetten. Jij hoeft de symbolen niet te kennen. Het gaat om jouw intentie om reiki te ontvangen, dat je gelooft in het doorgeven van energie uit het universum. Mijn intentie  is om jou de hulp te geven die jij nodig hebt.

Welke thema’s komen bij een reiki op afstand behandeling aan de orde?

Bij een reiki afstandsbehandeling komen alle thema’s aan de orde die jij wilt behandelen. Ik kan voor alle thema’s energie uit het universum halen, maar jij moet het echt aan willen gaan. We gaan voor het hoogst haalbare voor jou!

Wat moet je doen voor reiki op afstand?

Zorg ervoor dat je tijdens de reiki healing op afstand op een rustige plek bent, bijvoorbeeld in bed of op de bank. Kies een plek die voor jou veilig en vertrouwd voelt, zodat je de energie rustig kunt ontvangen. Je mag gaan zitten of liggen en je ogen sluiten. Daarna zend ik de energie naar jou toe. Je mag aangeven wat er behandeld moet worden, zodat ik jou de juiste behandeling kan geven. Dit hoeft niet, want je krijgt altijd precies wat jij op dat moment nodig hebt.

Ben jij benieuwd hoe het is om reiki zelf te ervaren?

En wil jij reiki eens proberen?

Over de auteur

Tineke Smit-de Raaf

Door lifecoaching kwam ik in aanraking met mijn passie: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen en hun kracht te hervinden.